Na slovíčko s Milanem Zázvorkou

20.04.2013 16:57

Mšecké Žehrovice - přinášíme spontální a originální rozhovor se zakladatelem turnaje v malé kopané, Milanem Zázvorkou. Necháme ho pěkně v originálním znění, tak jak se sluší a patří :-)

Čau,tak má odpověď by byla na dlouhé večery,ale pokusím se stručně a na nic nezapomenout. Jestli se nepletu,tak nás čeká 5.ročník. Turnaj o putovní pohár Mšeckých Žehrovic vznikl kecama v naší hospodě. Chtěli jsme udělat nějakou srandu pro sebe,pro lidi,navázalo to na turnaje v nohejbalu,nebudeme si nic nalhávat,chtěli jsme zapařit! 1. ročník byl snad o 4 mužstvech,ale byl 1! všechny ročníky byly něčím vyjímečný Čolku a stejně tak byli něčím důležitý pro ty nadcházející . Proběhly i mezi organisátory spousty hádek,výměna názorů,ale když na to koukam s odstupem.. Vše odpoštěno bylo to pro dobro turnaje a o to nám všem šlo!!! Myslím,že šlo o 3. ročník. Ondra na všechno kašlal nemněl čas na přípravu. Pohádali jsme se a já ho poslal do háje a řek,že turnaj nebude. On večer v pátek přijel ,sám lajnoval,fakt makal...Turnaj nakonec byl,a já byl rád. Nemůžu nevzpomenout občerstvení od Roberta. Tenkrát jsme prodávali pivo za nákupku a jídlo za hubičku. Zisk žádný,večer jsme padali na huby. Tak kolem 22h přišel Robert a řekl..ty vole pojď se podívat! Byla jasná noc a já nekecam slovem. Celé fotbalové hřistě bylo zaplněno lidmi.. Šílený,narváno!! A já tehdy pochopil,že právě tohle je ten pravej důvod proč tyhle turnaje máme dělat,honit se před nimi ,nervovat se aby to vše klaplo a dřít. Plný hřiště lidí který se baví maj dobrou náladu a je jim fajn - To je takovej pomyslnej vítěznej pohár pro nás oranisátory , to je naše motivace.

Na otázku co se změnilo po minulém ročníku odpovídám jen za sebe. Byl to nejtěžší turnaj co jsem kdy zažil. Ten ročník jsme věnovali k uctění památky Dušana. Dali jsme do toho všechny síly 2dny před turnajem praštily s prací a věnovali se 48h doladění turnaje. Já osobně Dušana poznal až v den,kdy se mu to stalo....Ten člověk v mém srdíčku zanechal hodně hlubokou, nesmazatelnou stopu.. A nápis na jeho kameni "nezapomeneme",to není jen nápis,tak to bude,dokud tady budeme my všichni kdo chce přiložit ruku k dílu a jakkoliv pomoct s turnajem , to je jediná důstojná možnost jak na Dušana vzpomenout a uctít jeho památku.

Kdo se podílí na turnaji? Jmenovitě si netroufám,někoho stopro zapomenu a průser je na světě!!! Hele,jasně že sponzoři,To jsou ti lidé kteří nám umožní udělat těm klukům radost.Díky tobě Čolku jich loni bylo požehnaně. Možná by bylo fajn sponzory dostat na místo činu,aby viděli do čeho investujou své penízky , nebo úsilí ,že je to pro dobrou věc.Ono vidět na vesnickém hřišti nastoupeno 130 hráčů..To už dává takovému sponzorovi veliké právo být patřičně hrdý na to že se taková akce povedla právě díky němu! Do letošního turnaje chceme napasovat Dětský den s živou produkcí věhlasné dívčí kapely ,moderovat by měli profíci Marek Hůla a Franta Kuna. Nespletl jsem to doufám Čolku? Mám toho hodně na srdíčku so tady říct,ale je to na dlouho. Navrhuju , vy co přečtete případně tyhle řádky, přijďte 5.7. zabojovat o umístění v malé kopané,s dětmi zablbnout na atrakce a nebo jen tak odpočinout. A když budete mít chvilku času a podíváte se kolem sebe ,pak pochopíte co nás organisátory žene do dalších ročníků. Jste to vy , vaše výkony , váš zájem o dobrou zábavu. Milan Z.

Zpět